tisdag 8 juni 2010

Sekretessen med FRA och data lagringsdirektivet

Hej!

Skickar en inlägget igen då jag nu har möjligheten att komma med på Piratpartiet Live.

En fråga som jag kom att tänka på häromdagen när jag tänkte på FRA och Datalagringsdirektivet kommer påverka oss är hur Sekretessen ska kunna hållas. Sekretessen som tillexempel gäller inom sjukvården.

Sjukhuspersonal sköter idag massvis av sekretessbelagda både via telefon och datorer. Dessa båda kommunikationer ska ju kontrolleras av datalagringsdirektivet och i vissa fall även av FRA. Detta gör att ifall det nu inte gör något för att hindra det kommer det hamna sekretess belagda uppgifter i dess bådas arkiv.

Detta kan medföra väldigt stora risker för personer som av olika anledningar inte vill att vissa ska ha reda på att det. Är det någon som vet ifall de har eller kommer vidtaga några återgärder för att hindra att deras arkiv fylls av sekretess belagda uppgifter.

1 kommentar:

  1. Standardsvaret från FRA-sidan brukar vara "om de kommer över information de inte får ha tillgång till, ska denna information raderas direkt". Och då kommer följdfrågan - hur raderar man minnet av att ha sett denna information? :)

    SvaraRadera